Profielfoto-Janet

Janet Schouten

Freelance Masters

Wie ben je?:

Ik ben Janet Schouten, ik ben 38 jaar en eigenaar van verschillende ondernemingen. Ik woon in Hoofddorp met mijn man en 2 kinderen van 6 en 9 jaar oud.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

Ik heb 3 bedrijven. Een groot deel van mijn tijd hou ik mij bezig met freelancen als Marketing Communicatie Manager.
Daarnaast help ik met mijn bedrijf Freelance Masters andere interimmers aan nieuwe opdrachten. Verder ben ik nog betrokken bij een start-up voor ondernemers: Business Shakers. Hier ondersteunen we ondernemers in heel veel praktische zaken. Dit doen we met e-learnings en diensten.

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

Ik ben lid geworden van het netwerk omdat ik geloof in het inspireren van elkaar als ondernemer. Dat wilde ik graag in een groep met ondernemers die ook ambities hebben om verder te groeien.
Voor mij is het netwerk heel waardevol gebleken en het heeft voor mij in elk geval mijn groei ook versneld.

Jennifer Delano

DelanoPR

Wie ben je?:

Zij is een strategische public relations specialist en absoluut de meest spraakmakende pr-specialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Jennifer richt zich op het creëren van Uniek PR Rendement door media-aandacht. Herkent nieuws in organisaties en bedenkt passende pr-strategieën. Schrijft, spreekt, geeft pr-workshops & masterclasses.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

DelanoPR herkent nieuws in organisaties welke je kunt gebruiken om media-aandacht te krijgen. De artikelen die daaruit voortvloeien worden veel meer en beter gelezen, en zijn permanent geloofwaardig. Hiermee is een eerste stap gezet in de opbouw naar een gestructureerde (eerste) klantenrelatie.

Oftewel - ik organiseer free publicity voor zakelijke dienstverleners. Mijn klanten zijn MKB-bedrijven die zoeken naar wegen om relevant te blijven én om zichtbaar te zijn. Daar kan free publicity een uitstekende rol in spelen. Mijn talent is het vinden van nieuwswaardigheden waarmee we de media kunnen informeren en media-aandacht aantrekken.

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

Karin van Geelen

Clarity

Wie ben je?:

Ik ben Karin van Geelen, managing director Benelux bij Clarity. Op basis van ruim 25 jaar ervaring breng ik mensen, ondernemers en organisaties in beweging om hun werkelijke doelen te halen. In 2005 ben ik gestart als ondernemer van mijn eigen PR- en communicatiebureau Yellow Communications, dat sinds september 2020 onderdeel is van Clarity.

Naast managing director ben ik life planner, business coach en communicatiespecialist. En niet te vergeten, moeder van een 17-jarige dochter.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

Clarity is een een internationaal bureau voor geïntegreerde communicatie dat staat voor verbinding. Dat begint bij een hechte band met onze klanten. Samen met hen gaan we vanuit oprechte interesse op zoek naar de verhalen in de organisatie die mensen raken en activeren.

We helpen die verhalen te vertellen, aan de juiste mensen, met de juiste middelen, via de juiste kanalen, op het juiste moment. Zo zorgen wij dat onze klanten zich kunnen onderscheiden en bouwen we samen aan een actieve relatie met hun doelgroep.

We werken voor lokale start-ups tot multinationale ondernemingen veelal met een focus op technologie. Denk aan organisaties als ChargePoint, Citrix, Eaton en Zoom

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

Ik haal mijn energie en inspiratie uit het samenwerken met veel verschillende mensen. Vanuit oprechte interesse kunnen we veel van elkaar leren en ik deel dan ook graag mijn kennis en ervaring in een netwerk als Powerful Business Women's club om samen verder te komen.

Monique Hoogkamer

WeCallForYou

Wie ben je?:

7 jaar geleden ben ik mijn bedrijf gestart als Freelancer en werkte ik op locatie bij de klant. Inmiddels werk ik met mijn team van female agents vanuit het hart en met decennia aan ervaring. Ons motto is: 'Als het op werken gaat lijken, stoppen we ermee'! Voor mij is het belangrijk dat we het vooral naar ons zin hebben waarbij een gezellig kantoor, wat lijkt op een huiskamer er ook toe doet. Kortom: als je iets doet, doe het met een glimlach, dit is hoorbaar door de telefoon.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

WeCallForYou is expert voor IT-bedrijven en organisaties die zich bezighouden met zonne-energie maar is ook in andere branches zeer succesvol. In een tijd waarin zakendoen alsmaar vluchtiger lijkt te worden, afspraken worden gemaakt via WhatsApp en digitale agenda’s, online meetings en social meningen aan de orde van de dag zijn, is persoonlijk contact steeds waardevoller. Echt luisteren naar elkaar, behoeftes en wensen filteren en gestructureerd opvolgen, zijn essentieel. Een vriendelijke stem, een lach én gevat reageren zorgen voor de belangrijke gun- en funfactor. Dat is waarom we continu boven de benchmarks scoren.

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

De insteek van een netwerk is dat je komt halen en brengen. Helaas zijn er veel netwerken waar mensen alleen komen om te halen. Vanaf de lancering van het netwerk van ik al lid. De meerwaarde voor mij zit niet alleen in de leden, maar ook in de workshops en de master class. Elke keer leer ik hier weer meer. Als ondernemer sta je vaak alleen aan de top, met de andere leden kun je sparren en vaak wijzen ze je ook, heel eerlijk, op zaken waar je zelf anders over denkt.

Hilde Assies

BRUUD!

Wie ben je?:

Ik ben een ondernemend persoon, sportief en hou van uitdagingen. Probeer altijd mee te denken in oplossingen en het glas is bij mij altijd 'half vol' in plaats van 'half leeg'.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

BRUUD! verwerkt beton tot unieke opmaat gemaakte producten. Dit kunnen objecten zijn maar ook als afwerking. Onze klanten zijn bedrijven in de Leisure-branche, interieur ontwerpers, tuinontwerpers designers en particulieren die opzoek zijn naar een unieke eyecatcher

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

Bij PBWC kan je sparren met gelijkgestemden. Daarnaast vind ik de sprekers bij de meetings altijd zeer interessant. Sinds dat ik me bij het netwerk heb aangesloten zijn er al zoveel onderwerpen besproken en heb ik hier zeer waardevolle kennis opgedaan.

Caroline Vermaase

Vermaase Advocatenkantoor

Wie ben je?:

Ik ben een ervaren, inlevende en praktisch ingestelde letselschadeadvocaat. Begonnen als zelfstandige in 1993. Ik hou van mensen, muziek, sport (kijken) en de natuur. Waar ik moeite mee heb is oneerlijkheid, manipulatie en (politiek) gekonkel.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

Ik sta zzp-ers en particulieren bij die letsel hebben opgelopen bij een ongeval, medische fout of misdrijf. Soms sta ik hun nabestaanden bij als ze zelfs overlijden.

In eerste instantie is mijn opdracht meestal om de geleden schade te verhalen. De kosten worden vergoed door de veroorzaker of diens verzekeraar.

Daarnaast kan ik cliënten ook helpen bij problemen die zich in de praktijk vaak voordoen. ZZP-ers met opdrachtgevers, collega's, werknemers, verzekeraars of het strafrechtelijk traject, als de veroorzaker vervolgd wordt. Als de cliënt juist werknemer is, kan hij gedoe krijgen met werkgever, arboarts, UWV, sociale verzekeringsbank, re-integratiebedrijf enz., of ook met de strafrechtelijke procedure.

Als lid van de beste specialisatieverenigingen LSA en ASP, met wie we een enorm netwerk van hulppersonen hebben opgebouwd, kunnen mensen mijn kantoor gratis bellen om te horen of ik hen kan helpen, hoe dat in zijn werk gaat en hoe het zit met de kosten (meestal verhaalbaar). Doorgaans is een gratis intakegesprek mogelijk.

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

Het netwerk telt krachtige zakenvrouwen met andere expertise en netwerken dan ik vanuit de advocatuur gewend ben. Dat voegt een extra dimensie toe aan het ondernemen en aan het uitoefenen van mijn vak. En dit netwerk is anders dan regionale netwerken, omdat er alleen gevorderde zakenvrouwen lid zijn die veel kennis en ervaring te bieden hebben. Bij de mastermindsessies merk je dat duidelijk. Die helpen mij, ook als vragen van anderen worden besproken, om op andere manieren naar een situatie te kijken.

Jolien Slavenburg

Kernzaken

Wie ben je?:

Ik ben Jolien Slavenburg, eigenaar van twee ondernemingen, Kernzaken en 'Het geweten van toezicht'. Ooit als therapeut mijn loopbaan begonnen met de behandeling van getraumatiseerde militairen en veteranen. Geleidelijk aan mijn werkveld verlegd naar het bedrijfsleven. Steeds met de vraag: hoe doe je het juiste op het juiste moment? Ik geloof dat we alles in de kern al weten. Alleen zit er zoveel voor waardoor dit versluierd is geraakt. Dit resulteerde in de begeleiding van leidinggevenden en groeide uit tot wat ik nu doe: het nieuwe leiderschap versterken waarin Intuïtie een belangrijke rol speelt. Ik woon met man en twee kids (17 en 15) aan de aan rivier aan de overkant van Nijmegen.

Wat doe je en wie zijn je klanten?:

Ik geloof dat de vraagstukken waar bedrijven en organisaties zich nu voor gesteld zien, andere oplossingen vragen. Wijsheid is nodig om in de complexiteit alle mogelijkheden te betrekken. Intuïtie is daarin je meest wijze raadgever, degene die het groter geheel overziet en jouw aandeel daarin helder maakt. Het helpt je te zien wat er werkelijk speelt, krachten van mensen te bundelen en slagvaardig te handelen. Kernzaken begeleidt leiders (bestuurders, directeuren-ondernemers en in loondienst- en senior managers) om hun innerlijke wijsheid te versterken en daardoor meer impact te genereren. We bieden programma's aan waarin blended learning centraal staat Varierend van een dagworkshop tot een leergang van 12 maanden. In mijn onderneming "Het geweten van toezicht', helpen we Raden van Commissarissen dat wat niet gezegd wordt, maar we wel toe doet, naar boven te halen. Daarnaast ben ik als lector verbonden aan verschillende executive leaderprograms met het thema intuïtief leiderschap.

Waarom ben je lid geworden van het netwerk?:

Als ondernemer wordt je vaak geacht een duizendpoot te zijn. Hoe fijn is het dan om met vrouwen in datzelfde schuitje, kennis, netwerk en ervaringen te delen. Zo helpen we elkaar met de vraagstukken waar je voor staat. De sprekers voegen daar vaak weer een interessante invalshoek aan toe.